Digitaalinen mainonta, Ostosympäristö, Kauppakeskusmedia, Inspiraatio, Mainonnan toimivuus, Kuluttajakäyttäytyminen

Vallila ihastutti empaattisella #hatunnosto kampanjallaan

Ulkomainonta valittiin mukaan Vallilan mainoskampanjaan, sillä sen avulla voidaan saada laaja peitto kustannustehokkaasti. Kampanja sopi vallitsevaan tilanteeseen täydellisesti ja auttoi luomaan kestävän, voimakkaan tunnesiteen kuluttajiin. Kolme viikkoa onnistuneen kampanjan jälkeen Vallila näkyi taas ulkomainospinnoillamme – tällä kertaa taktisella viestillä. Ulkomainonta sopiikin loistavasti sekä brändiviestintään että taktisiin kampanjoihin.


Asiakas:
Vallila
Tavoite: Mahdollisimman laaja peitto valtakunnallisesti sekä tietoisuuden kasvattaminen siitä, miten kiitollisia saamme olla heille, jotka mahdollistivat turvallisen töihinpaluun.
Kampanja-aika: 1.-7.6.2020.
Kampanjan kohderyhmä: 50 % uusasiakashankinta, 50 % nykyiset asiakkaat.
Käytetyt mainospinnat: Valikoitujen kauppakeskusten digipinnat Shopping Digital ja Shopping Wall -verkostoista. Mukaan valittiin kauppakeskukset, joissa Vallilalla on myymälä: Kauppakeskus AINOA, Kauppakeskus Trio Lahti, Kauppakeskus Hansa ja Kauppakeskus IsoKristiina. 


Moderni ja arvostettu designtalo Vallila ihastutti kauppakeskuskävijöitä empaattisella #hatunnosto kampanjallaan. Onnistunut kampanja sopi täydellisesti vallitsevaan tilanteeseen luoden kestävän tunnesiteen kuluttajiin. ”Kampanjan pääviestinä oli kiitollisuus heitä kohtaan, jotka ovat ylläpitäneet yhteiskuntaa koronakevään aikana ja mahdollistaneet meille muille sen, että voimme palata turvallisesti töihin. Tähän linkitimme myös tiedon myymälöidemme avautumisesta”, Vallilalta kerrotaan.

"Tavoittelimme mahdollisimman laajaa peittoa budjetillamme, ja saavutimme sen mielestämme erinomaisesti! Oikein valitut ulkomainospinnat tavoittavat laajasti jokaisen kohderyhmämme edustajia ja sen avulla voidaan tavoittaa erityisesti myös uusia asiakkaita,”
kertoo Nadja Aro, Marketing Designer Vallilalta. 

 

Ulkomainonta on korvaamaton osa tehokasta ja monikanavaista kampanjaa

Ulkomainonnan lisäksi Vallila hyödynsi monikanavaisessa kampanjassaan muun muassa sosiaalista mediaa, aikakausi- ja sanomalehtinäkyvyyttä sekä online-mainontaa. Ulkomainonta tavoittaa jopa 98 % suomalaisista viikon aikana, mihin eivät muut mediat pysty.1 Se tehostaa monia mediakanavia ja tuo erityisen voimakkaan vaikutuksen (+54 %)2 online-hakuihin. Ulkomainonta onkin mainio keino vahvistaa mitä tahansa kampanjaa sekä lisätä tavoittavuutta kustannustehokkaasti. 

”Olimme tyytyväisiä saavuttamaamme laajaan peittoon ja asiakkaidemme palautteeseen sekä kampanjasta että uudestaan avautuneista myymälöistämme. Halusimme myös uskaltaa: monesti huomataan, että kampanja tehdään vanhalla, totutulla tavalla aika- ja resurssisyistä. Tässä kampanjassa kaikki kantoivat kortensa kekoon, jotta pystyisimme tekemään näin poikkeuksellisen kampanjan! Tämä antoi myös hyvää osviittaa sille, mitä meidän kannattaa tehdä tulevaisuudessa”, Nadja Aro kuvailee.

 

Vallilan kampanja on malliesimerkki viestinnästä, joka sopii erinomaisesti poikkeustilanteeseen

Vallila_1


Vallila hyödynsi kauppakeskusmainonnan voimaa poikkeustilanteessa. Historiallisesti juuri ne brändit, jotka ovat jatkaneet tai lisänneet markkinointia, ovat selviytyneet kriisistä voittajina. Alkuvuosi onkin ollut brändeille erinomainen tilaisuus kasvattaa näkyvyyttä ja Share of Voicea suhteessa muihin.


Alkukeväästä julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että vain 8 % 3 kuluttajista on sitä mieltä, että brändien pitäisi lopettaa mainostaminen vallitsevassa tilanteessa. Poikkeustilanteen aikana brändeiltä kaivataan erityisesti elämää helpottavaa, informatiivista ja solidaarista sisältöä, joka on linjassa viranomaisviestien kanssa. Kuluttajat toivoivat tietoa myös siitä, miten brändit ovat toiminnallaan edistäneet yhteiskunnan ja yhteisöjen hyvinvointia4.


Vallilan kampanja on konkreettinen osoitus siitä, että vastuullinen ja tunteisiin vetoava brändiviestintä toimii erinomaisesti vallitsevissa olosuhteissa.
Ulkomainonta tarjoaa mainion keinon puhutella kuluttajia myös poikkeustilanteen aikana, sillä se tuo brändisi luontevasti näkyville sinne, missä ihmiset liikkuvat ja viihtyvät. Se on tehokas media jo senkin takia, että 55 % kuluttajista pitää sitä mieluisana viestintäkanavana (Kantar Millward Brown 2016).

Kauppakeskukset ovat paikkoja, joihin mennään viihtymään, inspiroitumaan ja hakemaan elämyksiä. Kauppakeskusmainonta kohdataankin positiivisessa mielentilassa ja se on olennainen osa ostopäätöksen tekoa. Lähes kaikki kauppakeskuskävijät ovat huomanneet mainontaa vierailunsa aikana, ja 42 % kertoo ostaneensa jonkin kauppakeskuksen mainosnäytöllä näkemänsä tuotteen.Nyt onkin mitä parhain hetki kokeilla kauppakeskusmainonnan voimaa, sillä tilannekatsauksestammekin selviää, että kauppakeskuskävijöiden määrä on jo normalisoitunut. 

Lue lisää eri mainosympäristöistä sekä niiden toimivuudesta ostopolun eri vaiheissa: 

lataa ostopolku-opas

 

Kampanjaan tyytyväinen Vallila hyödynsi ulkomainontaa HETI uudestaan


Panorama ulkomainos Turussa

Hatunnosto-kampanja oli toteutukseltaan erityislaatuinen, sillä lähes kaikki suunnittelu, koordinointi, kommunikointi sekä tuotanto toteutettin etänä inhouse-tiimillä. Poikkeuksellisesta toteutustavasta huolimatta kampanja onnistui hyvin ja sai kiitosta myös Vallilan asiakkailta.

”Pidän siitä, että voin kertoa ajatuksistani sekä ideoistani ja minulle kerrotaan ehdotus, joka toimii juuri kyseisessä kampanjassa. On hyvä, että tällaisissa asioissa otetaan mukaan asiantuntijat, jotka tuntevat pinnat sekä niihin sopivat käyttötarkoitukset parhaiten. Missään vaiheessa #hatunnosto-kampanjaa ei tullut sellainen fiilis, ettei minulle vastattaisi tai että kampanjamme ei olisi tärkeä. Tykkään pallotella ideoita, ja se on onnistunut hyvin Clear Channelin Account Manager Tommi Fäldtin kanssa,” Nadja Aro kehuu.

 

Vallilalla pidetään erityisesti siitä, että ulkomainonnan avulla voidaan kokeilla uusia asioita ja tavoittaa sekä mies- että naispuolista uutta asiakasryhmää. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla toteutettu #hatunnosto-kampanja oli informatiivinen sekä brändiviestillinen. Kolme viikkoa onnistuneen kampanjan jälkeen Vallila toteutti jo seuraavan ulkomainoskampanjansa, jonka tavoite oli puolestaan taktinen. Taktisessa, paikkakohdennetussa kampanjassaan Vallila houkutteli kävijöitä juuri avattuihin liikkeisiinsä viestimällä kesäalen alkamisesta. Ulkomainonta sopiikin loistavasti sekä brändiviestintään että taktiseen mainontaan.

 

Jotta voisimme tehdä tästä kesästä vieläkin houkuttelevamman ulkomainoskesän, tarjoamme nopeimmille asiakkaille rajoitetusti tutustumistarjouksia. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä kesän houkuttelevin mainoskampanja! 

Tutustu kesään sopiviin uutuustuotteisiin OTA YHTEYTTÄ

 


LÄHTEET
1. Kantar Mind. 2019.
2. Rapport. Standing on the Shoulders of Giants. 2019.
3. Marketing Week, Sarah Vizard: Just 8% of consumers think brands should stop advertising due to the coronavirus outbreak (Julkaistu 25.3.2020)
4. 4A's Research. Consumer Sentiment Towards Brands During COVID-19. (Julkaistu 20.3.2020)
5. Consumer Compass Oy. Clear Channel. Ostopolkututkimus 2018.

Digitaalinen mainonta - lue asiakastarinoita

Nelonen Media yllätti ohikulkijat dynaamisella kampanjalla

Digitaalinen mainonta

Nelonen Media yllätti ohikulkijat dynaamisella kampanjalla

Dynaamiset kampanjat jäävät takuulla mieleen, sillä ne erottuvat kekseliäisyydellään ja...
Lue lisää
Mall of Triplan lanseeraus ulkomainosverkostossamme

Digitaalinen mainonta

Mall of Triplan lanseeraus ulkomainosverkostossamme

Mall of Tripla avasi ovensa lokakuussa Helsingin Pasilassa ja uusi kaupunkikeskus lanseerattiin...
Lue lisää
Samsungin lanseerauskampanja loisti 3D-toteutuksellaan

Digitaalinen mainonta

Samsungin lanseerauskampanja loisti 3D-toteutuksellaan

Samsung toteutti näyttävän lanseerauskampanjan uuden Samsung Galaxy S22 -sarjan johdosta. Kampanjan...
Lue lisää

Ostosympäristö - lue asiakastarinoita

3 Kaveria hyödynsi kesän tarjoamia mahdollisuuksia mainonnassaan

Ostosympäristö

3 Kaveria hyödynsi kesän tarjoamia mahdollisuuksia mainonnassaan

Suomalaiset rakastavat jäätelöä – kuulumme jäätelönsyöjien kärkimaihin ja kesällä jäätelönkulutus...
Lue lisää
GoGolfin kampanja aktivoi golfaamaan myös talvella

Ostosympäristö

GoGolfin kampanja aktivoi golfaamaan myös talvella

GoGolf toteutti ulkomainoskampanjan loppuvuonna, joka keräsi runsaasti huomiota ja onnistui upeasti...
Lue lisää
RAYn jännittävä Takatukka -kampanja

Ostosympäristö

RAYn jännittävä Takatukka -kampanja

asiakas: RAY (nykyinen Veikkaus) tavoite: lisätä brändin tunnettuutta ja raikastaa sen mielikuvaa...
Lue lisää

Kauppakeskusmedia - lue asiakastarinoita

Skanssi valitsi dynaamisen ulkomainoskampanjan tukemaan lanseerausta

Kauppakeskusmedia

Skanssi valitsi dynaamisen ulkomainoskampanjan tukemaan lanseerausta

Kauppakeskus Skanssi toteutti ison lanseerauskampanjan syksyn puolivälissä, minkä tavoitteena oli...
Lue lisää
Samsungin lanseerauskampanja loisti 3D-toteutuksellaan

Kauppakeskusmedia

Samsungin lanseerauskampanja loisti 3D-toteutuksellaan

Samsung toteutti näyttävän lanseerauskampanjan uuden Samsung Galaxy S22 -sarjan johdosta. Kampanjan...
Lue lisää
Ääni yhdistyi liikkuvaan kuvaan James Bond -elokuvan lanseerauksessa

Kauppakeskusmedia

Ääni yhdistyi liikkuvaan kuvaan James Bond -elokuvan lanseerauksessa

Clear Channelin ja Mall Voicen yhteistyössä toteutetussa Bond-elokuvan lanseerauskampanjassa...
Lue lisää

Inspiraatio - lue asiakastarinoita

Kotipizza tunnistaa ulkomainonnan roolin yhä tarkemmin

Inspiraatio

Kotipizza tunnistaa ulkomainonnan roolin yhä tarkemmin

Kotipizzalla otettiin käyttöön mainonnnan ROI:ta mittaava työkalu, jolla todennettiin jo aiemmin...
Lue lisää
Uusi teknologia tukemassa Polarin onnistunutta kampanjaa

Inspiraatio

Uusi teknologia tukemassa Polarin onnistunutta kampanjaa

Polar lähti rohkeasti toteuttamaan ulkomainonnan avulla uusien tuotteiden lanseerauksia ja...
Lue lisää
Etäisyyttä mittaava ulkomainoskampanja koitui menestyksekkääksi

Inspiraatio

Etäisyyttä mittaava ulkomainoskampanja koitui menestyksekkääksi

Helsinki on jo pullollaan monipuolista ravintolatarjontaa, mutta ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki...
Lue lisää

Mainonnan toimivuus - lue asiakastarinoita

Estrella houkutteli herkuttelijat linssisipsien äärelle

Mainonnan toimivuus

Estrella houkutteli herkuttelijat linssisipsien äärelle

Perunapohjaiset sipsit ovat meille arkipäivää, mutta Estrellan toteuttama ulkomainoskampanja...
Lue lisää
Nesteen ja Sherpan kampanjan jokaisessa vaiheessa käytettiin tekoälyä

Mainonnan toimivuus

Nesteen ja Sherpan kampanjan jokaisessa vaiheessa käytettiin tekoälyä

Nesteen kampanja toteutettiin luova toimisto Sherpan kanssa alusta loppuun tekoälyä hyödyntäen....
Lue lisää
Bolt.Worksin pitkäaikainen näkyvyys tuotti upeita tuloksia

Mainonnan toimivuus

Bolt.Worksin pitkäaikainen näkyvyys tuotti upeita tuloksia

Henkilöstövuokrausyritys Bolt.Works on kampanjoinut näyttävästi jo parin vuoden ajan Clear...
Lue lisää

Kuluttajakäyttäytyminen - lue asiakastarinoita

Estrella houkutteli herkuttelijat linssisipsien äärelle

Kuluttajakäyttäytyminen

Estrella houkutteli herkuttelijat linssisipsien äärelle

Perunapohjaiset sipsit ovat meille arkipäivää, mutta Estrellan toteuttama ulkomainoskampanja...
Lue lisää