Kauppakeskusmedia, Inspiraatio

Terveystalon erikoistoteutus puhdisti arjen pöpölinkoja

Terveystalo toteutti loka-marraskuun vaihteessa ennaltaehkäisevän mainoskampanjan Shopping Digital -verkostossamme, jossa mainospintamme muunnettiin sairaalatason ultraviolettivaloa (UVC) hyödyntäviksi desinfiointipisteiksi. Kampanjan tarkoituksena oli muistuttaa ihmisiä pitämään huolta heidän kokonaisvaltaisesta terveydestään.

 

Asiakas: Terveystalo

Tavoite: Kampanjan tarkoituksena oli muistuttaa ihmisiä pitämään huolta heidän kokonaisvaltaisesta terveydestään.

Kampanja-aika: 26.10.-1.11.2020

Mainospinnat: Shopping Digital -verkosto

 

Viimeisen vuoden aikana hyvä käsihygienia on puhuttanut normaalia enemmän ja havahduttanut monia hyvän hygienian merkityksestä. Harva on kuitenkaan tiedostanut, kuinka paljon päivittäinen työ- ja vapaa-ajan välineemme, älypuhelin, kerää mukaansa viruksia ja bakteereja toimien oivallisena pöpölinkona.

 

Terveystalon persoonallisessa kampanjassa kauppakeskuksien Shopping Digital -pinnat muunnettiin sairaalatason ultraviolettivaloa (UVC) hyödyntäviksi desinfiointipisteiksi. Koteloitujen Shopping Digital -laitteiden avulla kauppakeskuksen kävijät pystyivät puhdistamaan puhelimensa ilmaiseksi vain 15 sekunnissa. 

 

Puhdistusta varten puhelin asetetaan mainospinnoissa olevaan luukkuun. Luukun sulkeutuessa UVC-valo puhdistaa puhelimen viruksista ja bakteereista. Mainoslaitteen kotelointi suunniteltiin niin, että valo paloi ainoastaan luukun ollessa suljettuna. Näin pystyttiin takaamaan laitteen turvallisuus, eikä käyttäjä näin altistunut UVC-valolle1.

 

”Pandemian ollessa valloillaan koko maailmassa on tärkeää muistaa hyvän vastustuskyvyn ja käsihygienian tärkeys. Projektin tarkoituksena onkin muistuttaa ihmisiä pitämään huolta heidän kokonaisvaltaisesta terveydestään ja mainospinnat tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden,” kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Veera Siivonen Terveystalon tiedotteessa.1

desinfioi tässä

 

Terveystalo on kehittänyt puhdistusratkaisun yhdessä suomalaisen UVC-valoja myyvän ja maahantuovan Strelightsin kanssa, ja teknologiaa on tarkoitus jatkokehittää käytettäväksi itsenäisesti julkisissa tiloissa1.

 

Kauppakeskukset − paikka, jossa tehdään vaikutus 

 

Puhdistuspisteiksi muunnettuja mainoslaitteita käytettiin viidessä kauppakeskuksessa: Kamppi Helsingissä, Forumissa, City Centerissä, Vantaan Jumbossa ja Turun Hansa-korttelissa.

 

Kauppakeskuksissa asioidaan avoimin mielin, jonka vuoksi ne ovatkin optimaalinen paikka tehdä kuluttajaan vaikutus huomiota herättävällä mainonnalla tai viestillä. Kauppakeskuksien määrä Suomen keskeisillä paikoilla kasvaa jatkuvasti ja suomalaiset vierailevat niissä ahkerasti. Pääkaupunkiseudun asukkaista jopa puolet vierailee viikottain jossain kauppakeskuksessa, ja kaikista suomalaisista viikottaisia kävijöitä on reilu kolmannes.

 

SHOPPING DIGITAL -verkostomme TAVOITTAA ASIAKKAAT OSTOPÄÄTÖKSEN HETKELLÄ ja antaa luvan luovuudelle

 

Shopping Digital -verkostomme on erinomainen keino tavoittaa kuluttajat, jotka ovat jo ostoaikeissa. Vilkas kauppakeskusympäristö tavoittaa sekä nykyiset että potentiaaliset asiakkaat. Se on tutkitusti tehokas mainosympäristö: jopa 42 % suomalaisista kertoo ostaneensa jonkin kauppakeskuksen mainosnäytöllä näkemänsä tuotteen. Mainonta koetaan kuuluvan myös olennaisena osana kauppakeskuksiin ja siihen suhtaudutaan positiivisesti2.

 

Shopping Digital -verkosto osallistaa kuluttajat vuorovaikutukseen brändisi kanssa ja vaikutat keskeisimmillä alueilla juuri ennen ostopäätöstä. Shopping Digital -verkostomme kattaa jo 41 kauppakeskusta ympäri Suomen. Koko verkoston viikkokontaktien määrä on huimat 94.6 miljoonaa, ja pintoja on yhteensä 632.

 

Tavoita kuluttajat ostopolun tärkeimmällä hetkellä:
Ostosympäristö

 

DIGITAALISUUdella toteutat helposti UNIIKKeja KAMPANJOIta

 

Mainoslaitteissamme on nähty monia dynaamisia ratkaisuja ja digitaalisuus on tuonut mukanaan täysin uudenlaisia mahdollisuuksia luovuuden ja innovaatioiden toteuttamiselle. Dynaamisuuden avulla kiinnitetään ohikulkijoiden huomio erinomaisesti. Liikkuvalla kuvalla saat mainoksellesi 60 % pidemmän katseluajan3 ja ajankohtainen mainos parantaa sitoutuneisuutta 32 %4.  

 

Dynaaminen ulkomainonta taipuu moneen ja muuttuvien elementtien lisääminen kampanjaan on yllättävän helppoa. Dynaamisuus mahdollistaa viestistien varioimisen yhden aineiston avulla. Aineistoa voidaan päivittää jopa reaaliaikaisesti ja variaatioita tehdä miten paljon tahansa. Mainosvariaatioita voidaan lisätä esimerkiksi siten, että mainos ohjelmoidaan valitsemaan näytettävä kuva sekä teksti satunnaisesti ennalta määriteltyjen vaihtoehtojen joukosta.

 

Kiinnostuitko dynaamisesta ulkomainonnasta? Tutustu The Glass -ravintolan toteuttamaan kampanjaan ja dynaamisen mainonnan perusteisiin.


Dynaamisen kampanjan toteutus Case: The glass


Lähteet:

1. Terveystalo:Terveystalon uusi ratkaisu mahdollistaa puhelinten näyttöjen puhdistaminen ostoskeskuksissa (2020)

2. Clear Channel Suomi: Ostopolkututkimus (2018)

3. Kinetic: Digital Eye and Face Traking (2009)

4. Clear Channel Australia: The Context Effect (2016)

Kauppakeskusmedia - lue asiakastarinoita

L'Oréal lanseerasi uutuustuotteen hyödyntäen realistista 3D-toteutusta

Kauppakeskusmedia

L'Oréal lanseerasi uutuustuotteen hyödyntäen realistista 3D-toteutusta

L'Oréalin uutuustuote Revitalift Clinical Vitamin C Serum lanseerattiin upealla 3D-toteutuksella....
Lue lisää
Nelonen Media yllätti ohikulkijat dynaamisella kampanjalla

Kauppakeskusmedia

Nelonen Media yllätti ohikulkijat dynaamisella kampanjalla

Dynaamiset kampanjat jäävät takuulla mieleen, sillä ne erottuvat kekseliäisyydellään ja...
Lue lisää
L'ORÉAL Maybelline New Yorkin kampanja ihastutti kauppakeskuksissa

Kauppakeskusmedia

L'ORÉAL Maybelline New Yorkin kampanja ihastutti kauppakeskuksissa

Clear Channelin ja Mall Voicen yhteistyössä toteutetussa L'oréal Maybelline New Yorkin uuden...
Lue lisää

Inspiraatio - lue asiakastarinoita

Samsungin vaikuttava lanseerauskampanja hyödynsi tunnettua ääntä

Inspiraatio

Samsungin vaikuttava lanseerauskampanja hyödynsi tunnettua ääntä

Samsung lanseesari uuden Samsung Music Galaxy -tapahtumakonseptinsa yhteistyössä artisti Isac...
Lue lisää
HelsinkiMission kohdennettu kampanja puhutteli yksinäisyydestä mykistävästi

Inspiraatio

HelsinkiMission kohdennettu kampanja puhutteli yksinäisyydestä mykistävästi

HelsinkiMission Jotta vastassa olisi ihminen -varainhankintakampanjassa hyödynnettiin...
Lue lisää
Ohjelmallisesti ostettu Moovyn kampanja saavutti autoilijat tehokkaasti

Inspiraatio

Ohjelmallisesti ostettu Moovyn kampanja saavutti autoilijat tehokkaasti

Finnparkin kampanja pysäköintisovellus Moovysta toteutettiin ulkomainonnan ohjelmallisen ostamisen...
Lue lisää