02.05.2022 | Uratarina

Myynnin harjoittelijan arkea

Tutustuimme jälleen kerran tulevaisuuden huipputyöntekijöihin keväällä 2022, kun myynnin harjoitteluun saapui kaksi Haaga-Helian myynnin opiskelijaa. Verkostoidumme nuorten ammattilaisten kanssa mielellämme aina joka syksy ja kevät harjoittelujen kautta. Uskomme harjoittelujaksojen olevan tärkeä askel eteenpäin sekä itse harjoittelijoille että meille työnantajana ja yrityksenä. Näin pääsemme toteuttamaan myös eteenpäin katsomisen arvoamme käytännössä. Tässä artikkelissa puheenvuoron saa myynnin harjoittelija, joka kertoo kokemuksistaan Clear Channel Suomen myyntitiimissä.

Yhteistyömme Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa antaa meille mahdollisuuden tutustua työnantajana myynnin tuleviin ammattilaisiin yritysharjoittelujakson kautta. Tällä kertaa mukaan pääsi myynnin opiskelija Oona, joka innostui mahdollisuudesta tutustua media-alan suurtoimijaan harjoittelijan roolissa. Jo ensimmäisenä päivänä Oona ymmärsi valinneensa harjoittelupaikkansa oikein, sillä uuden harjoittelijan vastaanotto oli erittäin lämmin heti ensimmäisestä oven avauksesta alkaen.

 

"Alussa tietenkin aina jännittää saapua aivan uuteen paikkaan ja porukkaan. Tuo jännitys helpotti onneksi jo heti ensimmäisen päivän jälkeen, kun ymmärsin kuinka mukavaan ja vastaanottavaiseen porukkaan pääsin mukaan!"

 

Ensimmäisten päivien aikoina uuden harjoittelijan kalenteri oli varattu täyteen koulutuksia, joiden avulla uusi työntekijä oppi talon tavoille ja tutustui organisaation eri tiimien toimintaan. Koulutukset olivat erittäin kattavia ja niiden avulla harjoittelija pääsi myös tutustumaan muihin toimiston työntekijöihin. Lounasseuraakin löytyi jo heti ensimmäisten päivien aikana työyhteisön uudelle jäsenelle. 

 

Creating-the-future-of-media-luva-Clear-Channelin-toimistosta

 

Oona on harjoittelunsa aikana päässyt tutustumaan account manager Saija Äikiän arkeen ja auttamaan myynitiimiä myynnin tuen tehtävissä sekä projektiluonteisilla tehtävillä. Projektien avulla Oona on päässyt tutustumaan tarkemmin myyntiprosessin alkupään työtehtäviin, kuten esimerkiksi asiakkaiden prospektointiin ja kontaktoimiseen sähköpostitse ja puhelimitse. Molemmat harjoittelijat otettiin myös myyjän mukaan asiakastapaamisiin oppimaan myyntineuvotteluissa tarvittavia tärkeitä taitoja, kuten tarvekartoitusta ja ratkaisujen esittämistä. 

 

"Harjoittelu Clear Channelilla on muokannut mielikuvaani myynnin urasta täysin. Ennen kuvittelin, ettei myyntityö sovellu minulle lainkaan, mutta harjoittelujakson aikana olen löytänyt aivan uutta motivaatiota myyntityötä kohtaan."

 

Arkisten työpäivien lisäksi Oona pääsi mukaan myös työpaikan yhteisiin Leirituli- sekä lounastapahtumaan. Niiden aikana harjoittelija pääsi tutustumaan paremmin työkulttuuriin Clear Channelilla. 

 

"Leiritulien ja lounastapahtuman aikana huomasin, kuinka hyvin kaikki työntekijät oikeasti tulevat toimeen keskenään sekä kuinka positiivisesti se vaikuttaa työilmapiiriin Clear Channelilla. Kaikilla on aidosti hauskaa keskenään ja se hyvä fiilis tarttuu myös minuun!"

 

OonaRantanen

Oona Rantanen, 25
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, myynnin koulutusohjelma, 3. vuoden opiskelija
3 ensimmäistä sanaa, jotka tulevat mieleen Clear Channelista:
Inspiroiva, vaikuttava ja avoin

Oona on Haaga-Helialta juuri valmistuva myynnin opiskelija, joka innostuu luovasta tekemisestä. Aiemmin suoritettu visualistin tutkinto innosti Oonaa opiskelemaan Haaga-Heliassa myynnin ohella myös markkinointia ja nyt hän pyrkiikin hyödyntämään tehokkaasti molempia taitoja alkavalla työurallaan.

 


Kiinnostuitko?

Hae meille työharjoittelijaksi