16.12.2020 | Uratarina

Clear Channelin syksy 2020 harjoittelijoiden silmin

Pääsimme jälleen syksyllä tutustumaan uusiin huipputyyppeihin harjoittelijoiden saapuessa taloon! Pyrimme tarjoamaan harjoittelupaikkoja joka syksy sekä kevät, sillä harjoitteluohjelma tarjoaa molemmille osapuolille mahdollisuuden oppia sekä saada inspiraatiota ja uusia näkökulmia. Korona ja sen aiheuttamat rajoitukset ovat tuoneet omat mausteensa soppaan, mutta annetaan harjoittelijoiden itse kertoa, miten he ovat kokeneet harjoittelun pandemian keskellä.

 

Iita, Susanna ja Tiitus aloittivat syksyllä harjoittelunsa erikoisissa merkeissä, kun etätyöstä oli tullut uusi normi ja kättelystä kivikautinen tervehtimistapa. Poikkeusajasta johtuvista haasteista huolimatta harjoittelu oli kolmikolle unohtumaton kokemus ja antoi hyvät valmiudet jatkoon. Erityisesti yhteisöllisyys ja tiimihenki auttoivat selviämään erikoisen ajan tuomista haasteista. 

 

"Alussa jännitti hirveästi. Vastaanotto oli kuitenkin lämmin ja hommiin pääsi heti. Koin, että harjoittelijoista huolehdittiin alusta alkaen ja meidän tuloon oltiin oikeasti varauduttu.", kertoo Susanna. 

 

"Jo ensimmäisenä päivänä minut otettiin hyvin vastaan ja tuli tunne, että täällä selkeästi viihdytään. Positiivisuus ja naurunremakka olivat heti läsnä arjessa", Tiitus kertoo.iita-1

Iita Fourastié, 23
Haaga-Helia, Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, 3. vuoden opiskelija

3 ensimmäistä sanaa, jotka tulevat mieleen Clear Channelista:
Mahtava, turvallinen, monipuolinen

 

Luonteeltaan sosiaalinen ja energinen Iita on ollut huippuvahvistus tuotekehitystiimiin. Kuvataidelukion käyneellä Iitalla on asiakaspalvelutaustaa apteekista, jonka lisäksi hän on sijaistanut ala-asteella opettaen ranskaa ja englantia. Mielenkiintoinen ja monipuolinen harjoittelupaikka, sekä opiskelijakavereiden suositukset toivat hänet Clear Channelille.

 

"Ensimmäisenä päivänä vastaanotto oli lämminhenkinen ja harkkareista pidettiin hyvää huolta. Alussa kokonaisvaltainen perehdytys yrityksen toimintaan antoi luottavaisen kuvan harkkarin roolista. Vakuutuin siitä, että täällä pääsee oppimaan paljon uutta."

 

Tuotetiimin harjoittelijana Iitan vastuulla on erilaisia tehtäviä tuotteistuksen ja lanseerausten parissa, kuten uusien tuotesarjojen pohtiminen. Hänen vastuullaan on myös nettisivujen ja myynnin materiaalien ajan tasalla pitäminen. Erityisesti Iita kertoo pitäneensä pidemmistä projekteista, joista mainitsee yhdeksi Black Friday -kampanjan.

 

"Harjoittelu on antanut minulle hyvän kokemuksen hyvästä työyhteisöstä ja opettanut toimimaan erilaisten työtehtävien parissa. Olen oppinut uusia työtapoja ja päässyt haastamaan itseäni."

 

Toimistolla on voinut Iitan mukaan olla turvallisin mielin kaikkien huolehtiessa omasta ja muiden turvallisuudesta. Poikkeusajan tuomat rajoitukset on huomioitu mallikkaasti ja erilaiset yrityksen lanseeraamat aktiviteetit ovat olleet hänelle mieluisia.

 

"Clear Channel on pitänyt huolen toimistossa turvallisuudesta ja rajoituksista. Lisäksi syksyn aikana on ollut erilaisia leikkimielisiä kilpailuja, esimerkiksi kävelyhaaste tiimeittäin, jossa tarkoituksena on pitää huolta terveydestään poikkeuksellisena aikana. Korona on välillä asettanut haasteita työasioiden kommunikoinnin kanssa, mutta pääasiassa tieto on liikkunut hyvin. Mielestäni Clear Channel oli asettanut syksylle hyviä tavoitteita parantaa työntekijöiden oloa koronavuoden keskellä, mikä lisäsi harjoittelijoiden mukautumista työyhteisöön.

 

Haasteista ollaan selvitty kunnialla ja Iita kertoo olleensa todella tyytyväinen harjoitteluunsa Clear Channelilla erikoisesta tilanteesta huolimatta.

 

Harjoittelu on kokonaisuudessaan ollut erittäin hyvä kokemus. Olen tutustunut aivan mahtaviin kollegoihin töissä ja toivon, että tulevaisuudessakin tulee pidettyä yhteyttä heihin. Tulee vähän ikävä <3"


 

suski

Susanna Kinnarinen, 27
Haaga-Helia, Liiketalouden koulutusohjelma, 2. vuoden opiskelija

3 ensimmäistä sanaa, jotka tulevat mieleen Clear Channelista:
Vastuullinen, ammattitaitoinen, opettavainen

 

Sosiaalialalla useita vuosia työskennellyt tehopakkaus Susanna etsi harjoittelupaikkaa, joka haastaisi ja opettaisi samanaikaisesti. Susannaa kiinnosti työskentely isojen brändien ympärillä, joten alalla tunnettu yritys ja monipuoliset työtehtävät houkuttelivat hänet lopulta Clear Channelille harjoitteluun. 

 

"Alussa jännitti hirveästi. Vastaanotto oli kuitenkin lämmin ja hommiin pääsi heti. Jokaisesta tiimistä oli järjestetty perehdytykset ja sai heti kokonaisvaltaisen kuvan yrityksestä, sekä näki millaista porukkaa Clearilla on hommissa. Koin, että harjoittelijoista huolehdittiin alusta alkaen ja meidän tuloon oltiin oikeasti varauduttu."

 

Moniosaaja Susanna on harjoittelun aikana päässyt tuottamaan paljon sisältöjä, niin sosiaaliseen mediaan kuin nettisivuillekin. Hänestä onkin kehittynyt markkinointitiimin Adobe-guru, jolta onnistuu kuvien ja videoiden muokkaaminen käden käänteessä. Valokuvausta harrastava Susanna toivoi pääsevänsä tekemään visuaalisen puolen parissa töitä ja näin onkin tapahtunut. Myös kirjoittamistaidot ovat kehittyneet.

 

Korona-aikana työharjoittelu on Susannan mukaan ollut itsenäistä. Yksin ei ole kuitenkaan tarvinnut jäädä, sillä Teams ja muut viestintäkanavat pelittävät. Tiimillä on hänen mukaansa ollut suuri vaikutus toimivaan etätyöskentelyyn.

 

"(Markkinointitiimin esimies) Pilvi on ihanasti soitellut säännöllisesti, jos ei olla päästy näkemään. Clearin yhteishenki on niin hyvä, että kynnys ottaa yhteyttä jopa hieman tuntemattomiinkin ihmisiin on ollut todella matala. Apua saa aina! Terhin apu ja kärsivällinen ohjeistus myös etänä on ollut korvaamatonta."

 

Vaikka vuosi on ollut erikoinen, pandemian aikana suoritetusta harjoittelusta löytyy paljon positiivista. Itsenäinen työskentely, vastuu, luottamus ja joustavuus nousevat Susannalla päällimmäisinä mieleen.

 

"Itsenäinen työskentely tuo mukanaan myös vastuusta ja on hienoa, että tekemiseen on luotettu. En ole kokenut missään vaiheessa, että joku kyttäisi tekemistä tai olisi huolissaan hoituuko jokin asia. Näinhän sen kuuluukin mennä. On myös ollut lämmittävää, että harjoittelijallakin on vapaus valita, haluaako työskennellä etänä vai toimistolla."


 

tiitus

Tiitus Lehtovaara, 24
Haaga-Helia, Liiketalouden koulutusohjelma, 3. vuoden opiskelija
3 ensimmäistä sanaa, jotka tulevat mieleen Clear Channelista:
Tehokas, lämmin, kehittävä

Myynnin harjoittelija Tiitus on viittä vaille valmistunut markkinoinnin ja viestinnän opiskelija Helsingistä. Tiituksen työhistoria on omien sanojensa mukaan sekalainen, sisältäen muun muassa myyntityötä, asiakaspalvelua ja logistiikka-alan töitä. Hän on lisäksi toiminut aktiivisesti opiskelijayhdistyksessä viestintävastaavana. 

 

"Tutustuessani Clear Channeliin ja sen kotisivuihin, toimiala herätti heti kiinnostukseni. Alasta ei allekirjoittaneella löytynyt kokemusta, mutta jo lähtökohtaisesti hyvän kuvan antoi se, että Clear Channel on Haaga-Helian yhteistyökumppani. Lisäksi ystäväni Vilma ja Jesper olivat Clearilla harjoittelussa, joiden suusta kuuli pelkkää hyvää ja positiivista tarinaa koskien Clearia harjoittelupaikkana."

 

New Business -tiimissä Tiitus on touhunnut paljon markkinoinnin automaatio- ja analytiikkatyökalun, Hubspotin parissa. Lisäksi hän on vetänyt uusasiakashankintaprojektia, jossa on käytetty tekoälyyn pohjautuvaa Qualifier-työkalua. 

 

"Kiireinen arki, työtehtävien priorisointi sekä palaverien sovittaminen aikatauluun kehitti ajanhallintataitojani huimasti. Myös kuvankäsittely- sekä copywriting-taitoni paranivat harjoittelun aikana. Kontaktoin potentiaalisia kohderyhmiä Qualifier.ai-työkalun avulla ja loin HubSpotin kautta markkinointiviestejä, joita lähetettiin eri kohderyhmille."

 

Pandemia on tuonut haasteita harjoitteluun, mutta Tiituksen kokemukset ovat kuitenkin erittäin positiivisia. Päällimmäisenä haasteena mieleen nousee etätyökalujen yhteysongelmat, joita ei Tiituksen mukaan kuitenkaan onneksi järjettömästi ollut. 

 

"Vaikka pääsääntöisesti toimistolla työni teinkin, ajoittainen kotoa käsin työskentely on ollut mukavaa. Esimerkiksi työmatka on tällöin ollut huomattavan lyhyt. Työhyvinvointiin on panostettu järjestämällä koko henkilökunnalle yhteinen virtuaalinen tapahtuma, jossa pienissä ryhmissä kisailtiin toisiamme vastaan. Koko talon yhteisiin palavereihin sisällytettiin osio, jossa muutama kerrallaan kertoi kuulumisiaan ja yleisiä fiiliksiään. Korona-aika on haastavaa aikaa, mutta koen Clear Channelin huomioineen työhyvinvoinnin hyvin." 

 

 


Kiinnostuitko?

Hae meille työharjoittelijaksi