Pinnalla nyt ja tulevaisuudessa

Sinulle, mainonnan ammattilainen, joka haluat ennakoida mainontaasi ja ymmärtää, missä kannattaa mainostaa. Haluamme tukea sinua onnistumaan markkinointipäätöksissä — tarjoamme näkemystä mainonnan tulevaisuuden suunnista sekä ulkomainonnan tavoittavuudesta.

therexwebuusi

Pinnalla nyt

Juuri nyt ihmiset ovat palaamassa arkeen kesälomien jälkeen. Koulut ovat alkaneet ja ostoksia tehdään syksyksi.

Monissa työpaikoissa työskennellään tällä hetkellä hybridinä eli osa viikosta toimistolla ja osa etänä. Etätyö on toisin sanoen vähentynyt aikaisempaan verrattuna, mikä näkyy lisääntyneenä ihmismääränä Helsingin keskustassa.

Suuntaamme nyt katseet tulevaan. Mitä on tapahtumassa tulevaisuudessa? Missä ihmiset liikkuvat ja mistä kuluttajat tavoittaa?

Pinnalla Tulevaisuudessa

https://info.clearchannel.fi/hubfs/FOREX-Bank-Aktiebolag-filial-i-Finland_PT_5.jpg

Syysloma

Lokakuun puolivälin tienoilla, eli pääsääntöisesti viikolla 42, pidettävä koulujen syysloma tulee näkymään ihmisten liikkumistilastoissa. Varsinkin perheiden liikkuminen lisääntyy loma-ajankohtina matkailun, mökkeilyn ja loma-ajanvieton myötä.

Kauppakeskuksissa asiointi elokuussa oli 12 % vilkkaampaa verrattuna vuoden 2021 elokuuhun. Sama positiivinen trendi vaikuttaa jatkuvan myös syyskuussa.¹

https://info.clearchannel.fi/hubfs/Untitled-1-4.jpg

Black Friday

Kauppakeskuksista saadun tiedon mukaan Black Friday houkuttelee jopa 20 % enemmän asiakkaita verrattuna normaaliin perjantaihin. Myös Black Friday -viikonlopun lauantait ja sunnuntait ovat tavanomaista vilkkaampia kauppakeskuksissa. Ne ovat ympäristöjä, johon mennään viihtymään, inspiroitumaan ja hakemaan elämyksiä. Ostoskäytävillä liikutaan avoimin mielin ja heräteostokset ovatkin yleisiä.

53 % ihmisistä pitää Black Friday’ta ja Cyber Monday’ta tärkeinä ostosaikoina. Tänä vuonna Black Friday on viikolla 47 eli 25.11.2022.

https://info.clearchannel.fi/hubfs/IMG_9274.jpg

Helsinki Airport & Port Of Helsinki

Pandemiavuosien 2020 ja 2021 jälkeen matkakuume jatkuu yhä. Matkustajamäärät ovat moninkertaisia verrattuna pandemiavuosiin 2020 ja 2021. Suomalaiset ovat lähdössä lomamatkoille etelään, mutta myös Suomi on erittäin kiinnostava matkailukohde. Lentoasemalla matkustajamäärät olivat elokuussa ennusteiden mukaisella tasolla.

Risteilymatkailu on matalankynnyksen ulkomaanmatkailua, jota suomalaiset suosivat erityisesti loma-ajoilla. Matkustajamäärät viikolla 42 on selvä poikkeus ja matkustajia on jopa neljänneksen enemmän kuin muina syksyn viikkoina, johtuen syyslomasta.

Jäitkö kaipaamaan jotain?

Haluatko Pinnalla nyt ja tulevaisuudessa -koontiraportin sähköpostiisi?

Tai mietitkö miten tavoittaisit haluamasi kohderyhmän tai missä he ylipäätään liikkuvat?

Ota meihin yhteyttä, analytiikkatiimimme auttaa sinua tekemään mediaratkaisuja tiedon ja insightin pohjalta.


*Ennusteiden pohjana käytetty data:Kauppakeskusten asiointimäärä, Helsingin kaupungin Eco-Counter mittarit, Väyläviraston LAM-tiedot, Helsingin Satama

¹Suomen Kauppakeskusyhdistys ry, julkaisu 2022.