19.4.2022 | Ostosympäristö, Liikenneympäristö, Kaupunkiympäristö, Kuluttajakäyttäytyminen

Tilannekatsaus 19.4.2022: Ulkomainonnan tavoittavuudet

Tilannekatsauksen tärkein tehtävä on kuvata ihmisten liikkumista eri mainosympäristöissä, ja kertoa kuinka hyvin ihmisiä tavoitetaan eri ympäristöissä. Datalähteitä hyödyntäen on koottu viikottaiset tilastot niin maantieliikkumisesta kuin ostosympäristöistä. Tässä artikkelissa avaamme näitä lukuja, sekä suuntaamme katsetta tuleviin tapahtumiin ja teemoihin.

Pääsiäisviikonloppu saatiin viettää upeassa keväisessä säässä. Sekä lentomatkustajia että risteilijöitä oli viimeviikkona paljon, ja matkailun ennusteet kesälle ovatkin erittäin lupaavia. Nyt jo varataan lomamatkoja lämpimään ja panostetaan kesälomien suunnitteluun.

Kevät on täynnä juhlia, ja seuraavaksi katseet suunnataankin kohti vappua sekä äitienpäivää. Vappu sijoittuu tänä vuonna viikonlopulle.


FI15

Muutokset viikolla 15 verrattuna vuoden 2021 vastaavaan viikkoon:

  • Kauppakeskusten asiointimäärä +7 %
  • Ruokakauppojen ja apteekkien asiointimäärä -4 %
  • Julkinen liikenne +7 %
  • Ihmisten liikkuminen omilla asuinalueillaan +2 %
  • Ulkoilualueilla liikkuminen -4 %

Lentoasema 

Viikolla 15 lentoja Helsinki-Vantaalla oli 2 057 kappaletta, mikä on aavistuksen enemmän kuin viime viikolla. MTV uutisoi, kuinka matkustus on lähes normalisoitunut pandemiaa edeltävälle ajalle. Kesäsesongin matkoja myydään jo nyt, ja kylmä kevät on innostanut ihmisiä varaamaan matkoja lämpimään.

Koko maaliskuussa Helsinki-Vantaalla oli 838 000 matkustajaa, mikä on yli 200 000 matkustajaa enemmän, kuin helmikuussa.
 
lennot15

lentoasemamaaliskuu

Miksi mainostaa lentoasemalla?

 

Satama

Pääsisäisristeilyt oli odotetusti suosittuja ja matkustajamäärä Helsingin satamassa kasvoi +34 % edellisviikkoon verrattuna. Kevät on ollut erittäin suotuisa risteilymatkustukselle ja kesää kohden näkymät ovat vain entistä suotuisammat. Port of Helsinki kertoo nettisivuillaan kuinka laivamatkustus Helsingissä on lähtenyt elpymään. Tammi-maaliskuussa on sataman linjaliikenteessä reilut miljoona matkustajaa. Kasvuprosentti vuoden 2021 vastaavaan aikaan on huikeat 171 %!

Viikolla 15 Helsingin satamissa oli 158 000 matkustajaa. 

satama15


 

Päivittäistavarakauppojen ja kauppakeskusten asiointimäärät

Pääsiäisviikolla asiointimäärissä oli odotettavissa pientä laskua, kun ihmiset viettivät aikaa perheen kanssa sekä ulkoille. Siitä huolimatta kauppakeskuksissa asioitiin viimevuotta enemmän, ja päivittäistavarakauppakin oli melkein samoissa määrissä.

Viikolla 15 kauppakeskusten asiointimäärät olivat nouseet +7 % verrattuna vuoteen 2021. Päivittäistavarakauppojen vastaava luku oli -4 %.

Kun tarkastellaan koko maaliskuussa 2022 ja verrataan lukuja edellisvuoteen, on kauppakeskusten asiointimäärät nousseet +13 % ja päivittäistavarakauppojen laskenut -0,4 %.

asiointi15

 


Liikenteen määrän muutos

Liikenteen hiljaisuus on pääsiäisviikolle tyypillistä ja esimerkiksi Pitkänperjantain liikennemäärät ovat noin neljänneksen pienempiä kuin normaalina perjantaina. Myös kevyessä liikenteessä pääsiäisen vaikutus näyki.

HSL kertoo kuinka kaupunkipyöräkausi on alkanut, vaikka olosuhteet ovatkin olleet haastavat. Vaikka suurin osa pyöräasemista on jo käytössä, keskeneräisiä asemia näkyy vielä katukuvassa. Pyöräilymatkoja on tehty jo yli 36 000 kappaletta Helsingissä ja Espossa.

Viikolla 15 maantieliikenne oli laskenut -1 % verrattuna vuoteen 2021. Kevyen liikenteen vastaava luku oli -11 %.

Kun verrataan koko maaliskuun 2022 liikkumisen lukuja edeltävään vuoteen, on maantieliikenne noussut +10 % ja kevyt liikenne laskenut +17 %.

liikenne15

 

Tavoita Suomessa matkustavat kuluttajat autoteiden varsilla

 

Tutustu tuotteisiin:

Store Digital KAUPUNKIYMPÄRISTÖ Liikenneympäristö Ostosympäristö airport 

 

Clear Channelin entistä joustavammat FLEX-peruutusehdot jatkuvat 

Lisätietoja myyntiehdoistamme>> 


Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä:

Ville Bergman

Sales Director

ville.bergman@clearchannel.fi

+358 207 312 043