1.11.2021 | Smart City, Kaupunkiympäristö

Smart City ohjaa kaupunkiympäristön palvelumuotoilua

Smart City ohjaa kaupunkiympäristön palvelumuotoilua – Clear Channel yhdistää kaupalliset toimijat ja kaupunkilaisten palvelut

Uuden kaupunkistrategiansa mukaan Helsinki pyrkii olemaan iloinen, yllätyksellinen ja elämyksellinen kaupunki. Clear Channel haluaa olla mukana rakentamassa monimuotoista ja elävää kaupunkiympäristöä kehittämällä erilaisia Smart City -ratkaisuja yhdessä kaupunkien ja kaupallisten toimijoiden kanssa.


Globaali koronapandemia on väistymässä, mutta se vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja liikkumiseen vielä pitkään – kenties pysyvästi. Hybridityö ja räjähdysmäisesti kasvanut verkkokauppa ovat vain muutama esimerkki muutoksesta. Kaupunkien kestävä kehitys vaatii myös ympäristöä säästäviä liikkumismuotoja, työmatkailu on murroksessa ja kaupunkialueella liikkumiseen on tullut uudenlaisia ympäristöä vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja, kuten sähköautot sekä sähköautojen latauspisteet ja kaupunkipyörät.


”Olemme parhaillaan tietynlaisessa taitekohdassa: toisaalta iloitsemme paluusta normaaliin, mutta samalla kyseenalaistamme vanhaa, tutkimme dataa ja pohdimme, miltä se niin kutsuttu uusi normaali näyttää. Tämä vaikuttaa väistämättä myös kaupunkien keskustoihin – millaisia palveluita ja mahdollisuuksia keskusta-alueilta vaaditaan, jotta ne säilyvät elinvoimaisina myös jatkossa,” Lassi Tolonen, Tuote- ja Kehitysjohtaja, Clear Channel Suomi Oy:stä sanoo.


”Suomen johtavana ulkomainosyhtiönä me Clear Channelilla kannamme osaltamme vastuun siitä, miltä kaupungit tulevaisuudessa näyttävät ja tuntuvat. Smart City -ratkaisujemme avulla edistämme kaupunkien asukkaiden, yritysten ja ympäristön fiksua, dynaamista ja tasapainoista yhteiseloa. Samalla kehitämme kaupunkiympäristöistä entistä viihtyisämpiä ja helpotamme kaupunkilaisten elämää,” Lassi Tolonen jatkaa.


Kaupallinen yhteistyö tuo palveluita kaupunkilaisten käyttöön


Clear Channelin Smart City -ratkaisuja ovat muun muassa älykkäät kaupunkilaisten palvelupisteet Agorat, julkisen liikenteen osana toimivat kaupunkipyörät sekä ilmastoystävällistä yksityisautoilua mahdollistavat sähköautojen latauspisteet, joista uusin, sijaitsee Helsingin Satamassa Katajannokalla.

”Monet älykkäät ratkaisut vaativat eri toimijoiden yhteistyötä toteutuakseen – hyvänä esimerkkinä esimerkiksi kaupunkipyörät. Ulkomainonnan keinoin olemme pystyneet rahoittamaan palvelun, joka helpottaa ihmisten liikkumista lisäten kantakaupungin ja sen reuna-alueiden palveluiden saavutettavuutta päästöttömästi ja aikatauluista riippumatta. Mainosrahoitteinen Agora-palvelupiste toimii samaan tapaan. Se helpottaa ihmisten arkea ja madaltaa ostamisen kynnystä tuomalla verkkokauppaostosten noutomahdollisuudet ja muita palveluita vilkkaiden kulkureittien varrelle,” Lassi Tolonen kuvailee.

agora-ratkaisuja


Vastuullisuus keskiössä - #platformforgood


Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat megatrendejä, jotka ohjaavat myös kaupunkiympäristön palvelumuotoilua. Clear Channelilla on vahva arvopohja, jolta ponnistaa kohti kestävämpää ja monimuotoisempaa kaupunkiympäristöä.


”Sen lisäksi, että olemme joustava ja moderni mainosalusta brändien viestinnälle ja markkinoille, olemme myös "a Platform for Good", mikä tarkoittaa pieniä ja suuria tekoja, joilla pyrimme edistämään hyvinvointia ja oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa. Yhteistyössä kaupunkien, mainostajien sekä muiden sidosryhmiemme kanssa luomme iloa ja arjen helpotusta kaupunkilaisille, lisäämme kaupunkikeskustojen elinvoimaa ja tuomme kunnille mainostuloja. Toimimme aina vastuullisesti ja tuemme vuosittain toinen toistaan tärkeämpiä hyväntekeväisyyskampanjoita tarjoamalla pro bono -näkyvyyttä. Samoilla periaatteilla kehitämme myös median tulevaisuutta,” kertoo Pilvi Rissanen, Head of Marketing and Communications, Clear Channel

 

Smart-city-ratkaisu-Katajanokalla

 

Tutustu: smart city

Tutustu lisää vastuullisuustyöhömmeClear Channel Suomi Oy valtakunnallinen ulkomainosyhtiö. Olemme osa globaalia Clear Channel Outdoor -konsernia. Mainosratkaisumme tavoittavat halutun kohderyhmän niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Mainoslaiteverkostomme sijaitsevat kaupunkien keskustoissa, suosituimmissa kauppakeskuksissa ja myymälöiden sisällä, vilkkaimpien teiden varsilla, Helsingin Satamassa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Clear Channelin tavoitteena on vähentää liiketoiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Otamme vastuullisuuden huomioon kaikessa toiminnassamme. Tahdomme tarjota asiakkaillemme entistä kestävämpiä ratkaisuja ympäristön kuormitusta vähentämällä, energiatehokkuutta parantamalla ja kierrätystä lisäämällä.