18.5.2021 | Digitaalinen mainonta, Uutiset, Smart City

Ensimmäinen älykäs Agora 2.0 -pakettiautomaatti on täydessä käytössä Helsingin Jätkäsaaressa

Clear Channel haluaa olla mukana edistämässä kestävää kehitystä ja toteuttamassa älykkäitä kaupunkeja asukkaiden elämän helpottamiseksi. Osa Clear Channelin Smart City -ratkaisuja ovat älykkäät Agora-pakettiautomaatit, joissa yhdistyy monenlainen moderni tekoälyllinen toiminta.


Agora on ulos sijoitettava 24/7 auki oleva pakettiautomaatti, joka samalla toimii kaupunkiympäristössä alustana esimerkiksi ulkomainoselementeille, ilmanlaadunmittaamiselle, 5G-tukiasemille sekä karttapalveluille. Digitaalisilla, hyvin paljon älyä sisältävillä pakettiautomaateilla vähennetään merkittävästi lähilogistiikan ketjua, eli viimeistä ajokilometriä, joka puolestaan helpottaa kuluttajia, tehostaa logistiikkayhtiöiden työtä sekä vähentää kaupunkien edestakaista liikennettä. Lähilogistiikan tehostamisen lisäksi Agora-pakettiautomaatit ovat elämyksellisiä, moderneja mainoslaitteita, joiden mainosmyynnistä vastaa Clear Channel. Pakettipalvelupisteet puolestaan omistaa suomalainen start up -yritys, Agora Networks.

Muutamat Agora-pakettiautomaatit ovat toimineet jo parin vuoden pilotointi ja testausvaiheessa Helsingissä ja Tampereella, ja kaikki on sujunut suunnitellusti. Nyt voimme todeta, että ensimmäinen toimiva ja uudella teknologialla varmistettu Agora 2.0 -pakettiautomaatti on vihdoin täydessä käytössä Helsingin Jätkäsaaressa. Agora mahdollistaa pakettien lähettämisen ja vastaanottamisen kätevästi ja hygieenisesti. Myös lääke- tai ruokatilausten noutaminen on mahdollista automaattien lämpötilan kontrolloimisen vuoksi. Lähitulevaisuudessa pilottikäytössä olleet pakettiautomaatit tullaan uusimaan 2.0 versioon ja uusia tullaan asentamaan useita kymmeniä pääkapunkiseudun lisäksi ympäri Suomea.

 

IMG_4108

 

Pakettiautomaattien idea on hyvä. Clear Channelin mainostuloilla pyritään laskemaan kuluttajien verkkokauppatilausten toimitusmaksuja sekä tarjoamaan kuluttajille ja kaupungeille monimuotoisia digitaalisia 24/7 palveluja. Agoran kehittyneet, reaaliaikaiset ja vuorovaikutteiset digitaaliset näytöt luovat valtavasti mahdollisuuksia sekä mainontaan että muuhun tiedonvälitykseen. Lisäksi Agora-pisteiden keskeinen sijainti kaupunkien vilkkaimmilla paikoilla mahdollistaa suuren näkyvyyden mainostajabrändeille.

Digitaalisten näyttöjen kehitys ja reaaliaikaisuus sekä vuorovaikutteiset ominaisuudet tuovat valtavasti mahdollisuuksia sekä mainontaan että muuhun tiedonvälitykseen. Clear Channelin mainoslaiteverkoston avulla yleisön tavoittaa tehokkaasti kaupunkien parhaimmilla paikoilla keskustoissa, kauppakeskuksissa, vähittäiskaupoissa sekä liikenneympäristössä.

 

Lisätietoa Agora-pakettiautomaateista löydät linkin takaa:
https://agora-networks.com/

Clear Channelin tarjoamista mainospaikoista lisäinfoa tarjoaa:

Tuote- ja kehitysjohtaja
Lassi Tolonen
lassi.tolonen@clearchannel.fi
+358 40 523 0041