Case, Kaupunkiympäristö, Isot Digit

Helsingin Sanomat – Land of free press

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tavatessa Suomessa Helsingin Sanomille tarjoutui mahdollisuus muistuttaa heitä riippumattoman journalismin merkityksestä demokraattisen kansalaisyhteiskunnan välttämättömänä tukipilarina.

Welcome to the land of free press -kampanja toteutettiin yhteistyössä TBWA\Helsingin sekä ulkomainosyhtiö Clear Channelin ja JCDecaux’n kanssa, jotka yhdistivät voimansa kronologisen tarinalinjan luomiseksi läpi presidenttien saapumisreitin. Kaiken kaikkiaan haltuunotto sisältää lähes 300 pintaa presidenttien ajoreitin ja tapaamispaikan ympäriltä, tehden kampanjasta ulkomainosteon, jota on mahdoton sivuuttaa.

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen mukaan kyseessä on teko lehdistönvapauden puolesta.

”Tämä on kannanotto kriittisen ja laadukkaan journalismin puolesta. Samalla, kun toivotamme huippukokouksen Suomeen tervetulleeksi, muistutamme presidenttejä vapaan lehdistön merkityksestä. Median tarkoitus ei ole toimia presidenttien tai hallitusten sylikoirina”, Niemi sanoo.

”Haluamme osoittaa tukemme niille kollegoille, jotka joutuvat kamppailemaan päivittäin yhä vaikeammissa olosuhteissa sekä Venäjällä että Yhdysvalloissa. Tavoitteenamme on nostaa lehdistönvapauden merkitys puheenaiheeksi ympäri maailman.”

TBWA\Helsingin Chief Creative Officer Jyrki Poutasen mukaan toteutus edustaa rohkeaa brändivision todeksi elämistä.

”Helsingin Sanomien tärkeimpiä toimintaedellytyksiä ovat riippumaton media sekä lehdistönvapaus. Lehti taistelee päivittäin työssään valeuutisia ja puolueellista informaatiota vastaan faktoin ja vedenpitävin lähtein. Kahden suurvallan presidentin kohtaaminen antoi meille erinomaisen mahdollisuuden toteuttaa näkyvää brändityötä tämän teeman ympärillä.”

Lähde: Helsingin Sanomat

 

 

Tutustu Isot Digit-tuotteisiin Tutustu Kaupunkiympäristö-tuotteisiin

Jaa sisältö:

Kaupunkiympäristö - lue asiakastarinoita

Isot Digit - lue asiakastarinoita