25.4.2021 | Yhteistyö, Smart City, Kaupunkiympäristö

Kaupunkipyörät ovat osoitus älykkäästä kaupungista

Me Clear Channelilla olemme sitoutuneet vaalimaan ja kehittämään kaupunkiympäristöä kestävämpään suuntaan. Tavoitteenamme on Smart City -huomisen kaupunkiratkaisut, jotka ovat työkaluja kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Clear Channelilla on vahva arvopohja, josta on hyvä ponnistaa vastuullisuustyön kehittämisessä. Olemme aktiivisesti mukana yhteiskunnan ja asiakkaiden kestävän toiminnan tukemisessa, esimerkiksi Smart City -ratkaisujen kautta. Älykkäät kaupunkiratkaisut mahdollistavat monipuolisia hyötyjä sen asukkaille ja yrityksille, kuten esimerkiksi kaupunkipyörät, sähköautojen latauspisteet sekä Agora-postipakettiautomaatit. 

Kaupunkipyörät kesällä 2021 

Huhtikuun alussa alkanut kaupunkipyöräkausi tuo mukanaan toivottuja laajennuksia. Kaupunkipyöräpalvelu laajenee tänä vuonna lähes koko Helsingin alueelle ja uudet asemat tulevat käyttöön juhannukseen mennessä. Helsinkiin tulee 105 uutta pyöräasemaa ja 1050 uutta pyörää. Uudet pyörät tulevat käyttöön vaiheittain sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Kaikki uudet ajopelit ovat käytössä heinäkuun alkuun mennessä. Laajennusten yhteydessä myös Clear Channelin digitaalinen mainosverkosto laajenee, kun kaupunkipyöräasemien yhteyteen asennetaan peräti 44 digitaalista mainosnäyttöä. 

Kaupunkipyöräilijänä käytössäsi on peräti 3500 pyörää ja 350 pyöräasemaa Helsingissä ja Espoossa ja Vantaalla 1000 pyörää ja 100 pyöräasemaa. 

 

KATSO DOWNTOWN DIGITAL - HELSINKI BIKE

 

Kaupunkipyörät ovat käyttäjiensä rakastama palvelu 

Kaupunkipyörillä on tyytyväisiä käyttäjiä. HSL:n teettämän asiakaskyselyn mukaan vuonna 2020 noin 40 prosenttia ei kokenut koronan vaikuttaneen kaupunkipyörien käyttöönsä. Sen sijaan kolmannes vastaajista kertoi kaupunkipyörien käytön lisääntyneen, koska oli korvannut pyörillä enemmän joukkoliikennematkoja. Vastaavasti kolmannes kertoi kaupunkipyöräilyn vähentyneen, koska oli liikkunut korona-aikana muutenkin vähemmän. ¹

Kaupunkipyörät ovat joustava tapa liikkua kaupungilla ja ne toimivat erinomaisesti muun julkisen liikenteen jatkeena. Kaupunkipyörien avulla parannetaan eri kaupunginosien saavutettavuutta, erityisesti kantakaupunkien reuna-aluilla. 

 

Kaupunkipyörien tuomat hyödyt ovat kiistattomia 

Liikennemuotona kaupunkipyörät ovat kilpailukykyisiä erityisesti kaupunkiliikenteessä, ne ovat nopeita, ketteriä, joustavia ja hiljaisia. Lisäksi kaupunkipyörät vievät vähän tilaa, eikä niistä aiheudu haitallisia päästöjä. 

Kaupunkipyörät tukevat kestävän kehityksen mallia. Ympäristöystävällisyys, taloudellisuus, helppous ja liikunta sekä riippumattomuus aikatauluista tuovat hyötyjä niin asukkaille kuin yrityksillekin. 

Kaupunkipyörät ovat erinomainen jatke ja lisä muulle julkiselle liikenteelle. Pyörät ovat käytettävissä silloin kun ihmisille se parhaiten sopii, eikä niiden käyttö ole aikatauluun sidottua. 

Kaupunkipyöräverkoston yhteyteen sijoitetut digitaaliset mainosnäytöt tarjoavat brändeille positiivista näkyvyyttä 

 

Kaupunkipyörät ja kaupunkipyöräasemien yhteyteen liitetyt digitaaliset mainosnäytöt tarjoavat mainostajille korkealuokkaisen ja modernin tavan näkyä kuluttajien arjessa positiivisella tavalla.  

Pyöräasemaverkosto on tuonut mukanaan katutason suurimmat digitaaliset mainosnäytöt pääkaupunkiseudun vilkkaimmille paikoille. Mainostajilla on oiva mahdollisuus tavoittaa kuluttajat heidän arkiympäristössään, työmatkoilla ja vapaa-aikana. Kaupunkipyöriin liittyvä positiivinen tunnelma luo hyvän ilmapiirin brändeille kohdata kuluttajat. 

 

Kuka mahdollistaa kaupunkipyörät? 

Tiesitkö, että puolet kaupunkipyörien rahoituksesta tulee yksityiseltä sponsorilta? Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkipyöriä sponsoroi HOK-Elannon Alepa-ketju, joka on toiminut pääyhteistyökumppanina Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkipyörille alusta alkaen. 

HKL vastaa Helsingin kaupunkipyöräpalvelun hankinnasta. Kaupunkipyöräjärjestelmän toimittaa Moventia & Smoove, josta Smoove toimittaa palvelun pyörät ja pyöräasemat, ja Moventia huolehtii siitä, että asemien täyttöaste pysyy tasaisena ja pyörät ehjinä.  

Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista, käytännössä Clear Channel on kaupallistanut kaupunkipyöräkonseptinKaupunkipyöräasemat ovatkin varsin mainioita mainospaikkoja ja niissä mainostavat brändit hyötyvät positiivisesta mediatilasta. 

CityBike Finland puolestaan vastaa pyörien päivittäishuollosta, asiakaspalvelusta ja siitä, että pyöräasemien täyttöaste pysyy tasaisena. 

 

Alepafillari kulkee ja kesä maistuu 

Kaupunkipyörät ovat saavuttaneet paikkansa luonnollisena osana kaupunkien joukkoliikennettä. Fillareille on oikeastaan syntynyt jo oma brändi. Se on nuorekas, ekologinen, kaupunkilainen kulkupeli ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Taloudellinen liikkuminen edistää terveyttä ja kaupunkien kestävyyttä.  

 

Clear Channel toivottaa kaikille vauhdikasta fillarikautta! 

 

Tiesitkö? 💡 

  • HSL:n teettämä kysely osoittaa, että 80% käyttää pyöriä vapaa-ajan matkoilla, 63% asiointimatkoilla ja 51% työmatkoilla. Suuren ja kasvaneen kysynnän vuoksi 105 uutta kaupunkipyöräasemaa tullaan asentamaan vuonna 2021 
  • Kaupunkipyörillä poljettiin ahkerasti myös pandemian aikana. Helsingissä ja Espoossa yhteensä noin kolme miljoonaa matkaa, joista noin 2,6 miljoonaa Helsingissä ja 0,4 miljoonaa Espoossa. Koko kauden polkijoita on noin 50 000 
  • Talviaikana pyörät suinkaan vietä talviunta, vaan ne huolletaan perusteellisesti 
  • Tänä vuonna kaupunkipyöräkausi jatkuu lokakuun loppuun asti 
  • Keltainen väri liittyy turvallisuuteen ja siihen, että kaikilla kulkumuodoilla on oma värinsä: bussit ovat sinisiä, metrot oransseja ja raitiovaunut vihreitä

Ps. Tutustu muun muassa näihin tavoittaviin Downtown Digital -ratkaisuihin

Valloita ja hurmaa Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun alueella

>>Downtown Digital Big Cities Total

Tavoita ja kohtaa pääkaupunkiseudulla lähellä ostopaikkaa

>>Downtown Digital Metropolitan

Ole läsnä Helsingin kävelykeskustassa

>>Downtown Digital Helsinki Urban

 

Katso kesäedut 

 

MIKSI ULKOMAINONTA?

 


Lähteet:

¹) HSL, https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/uutinen/2020/10/kaupunkipyorilla-on-poljettu-ahkerasti-myos-pandemian-aikana

Jaa sisältö: