28.4.2016 | Smart City, Inspiraatio

Tervetuloa kaupunkipyörien lanseeraustilaisuuteen 2.5.

Tapahtuma alkaa kello 14.30 juhlapuheilla

Tapahtuman juhlapuhujia ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sekä pääyhteistyökumppanin Alepan edustaja. Paikalla ovat myös palvelun toteutuksesta vastaavan CityBike Finlandin sekä mainosmyynnistä vastaavan Clear Channel Suomen Tuote- ja Kehitysjohtaja Lassi Tolonen.

Puheiden jälkeen torilta starttaa kaupunkipyörien kulkue, jossa tapahtuman järjestäjien – Alepan, HKL:n ja HSL:n – edustajat polkevat torille tuodut kaupunkipyörät pyöräasemille kaikkien kaupunkilaisten poljettaviksi.

Fillarikansan iloksi tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä: kello 15.30 lavan ottaa haltuun Stig, ja Ellinoora esiintyy kello 17.

Torille pystytettävällä testiradalla halukkaat saavat kokeilla kaupunkipyörillä ajoa. HKL:n Pyöräkeskuksella saa opastusta kaupunkipyörien käyttöönotossa sekä oman pyörän huollossa. HSL:n teltalla annetaan opastusta uuden Reittioppaan käytössä. Uusi, kehitysvaiheessa oleva Reittiopas neuvoo kaupunkipyöräasemien sijainnit ja reitit myös kaupunkipyörillä. Tapahtumassa voi myös osallistua arvontoihin ja tulla nappaamaan mukaan satulasuojia ja kaupunkipyörävesipulloja.

Tapahtuman juontaa Sebastian Rejman.