Clear Channel tuo tulevaisuuden pysäkin Slushiin

Millainen on tulevaisuuden pysäkki?

Helsinki2020-projektin osastolla voi virtuaalimaailman keinoin matkailla menneessä tai retkeillä nyky-Helsingissä. Clear Channel tuo kävijöille mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen ja osallistua modernin bussi- tai raitiovaunupysäkin suunnitteluun.

Haluamme aidosti olla mukana kehittämässä tulevaisuuden älykkään kaupungin palveluita ja toimintoja, voimmehan vaikuttaa siihen miltä kaupunki näyttää ja millaisia palveluja sekä virikkeitä ihmisille tarjotaan. Clear Channel on jo pitkään osallistunut yhteiskunnan ja kaupunkiympäristön kehittämiseen ja näin tuonut ratkaisuillaan lisäarvoa yhteistyökumppaneille, mainostajille ja kuluttajille. Digitalisaation tuomat mahdollisuudet ovat haastaneet Clear Channelin positiivisella tavalla kehittämään digitaalista ulkomainontaa entistä interaktiivisempaan suuntaan. Digitaalinen ulkomainonta on jo pitkään hyödyntänyt esineiden internetiä ja tulevaisuudessa bussi- ja raitiovaunupysäkit integroivat joukkoliikenteen entistä vahvemmin ihmisten arkea helpottavaksi toiminnoksi. Slushissa kävijöillä on mahdollisuus vaikuttaa kertomalla omat näkemyksensä siitä miltä pysäkillä näyttää ja mitä toimintoja siinä mahdollisesti on.

Virtuaalinen matka Helsinkiin vuonna 2020

Slushissa Helsinki2020-projektin osastolla julkistetaan virtuaalinen Helsingin kantakaupunki. Virtuaalimalliin voi kytkeytyä eri päätelaitteilla: parhaiten virtuaalitodellisuus avautuu tarkoitusta varten kehitetyillä laseilla, mutta palveluun pääsee myös nettiselaimella ja mobiililaitteella.

Tekniikan osastolle tuo kiinteistöjen digitalisointiin ja virtuaalitodellisuuteen erikoistunut Zoan Oy.Virtuaalitodellisuus on seuraava jättimäinen murros, joka tulee olemaan suurempi kuin siirtyminen mobiililaitteisiin. Helsinki2020-projektin ydinajatus on reaaliaikaisuus: toisin kuin videopohjaisissa sovelluksissa, meidän virtuaalikaupungissamme käyttäjä pystyy vaikuttamaan ympäristöönsä. Olemme erittäin iloisia siitä, miten paljon virtuaali-Helsinki on herättänyt innostusta. Jo Slushissa meillä on kumppaneina muutama edelläkävijäyritys, jotka ovat lähteneet luomaan ensimmäisiä versioita omaan virtuaalitodellisuuden käyttöönsä.